Sosu için:
Kinoa Salatası Nasıl Yapılır?
- Kinoayı bol suda yıkayın, fazla suyunu süzdürün.
- Ölçülü su ve tuzu orta boy bir tencereye alın. Tencereye aldığınız kinoayı, bir taşım kaynattıktan sonra altını kısıp tencerenin kapağını kapatın ve suyunu çekene kadar pişmeye bırakın. 5-10 dakika kadar demlendirin.
- Meyve ve sebzeleri yıkayıp hazırlayın. Greyfurt dilimlerini zarlarından ayırmaya özen gösterin.
- Doğranmış maydanoz, kırmızı lahana ve domates kurusunu bir kasede karıştırın. Demleyip dinlendirdiğiniz kinoayı bu karışıma ekleyin.
- Zeytinyağı, nar ekşisi, hardal, bal, ekşi üzüm pekmezi ve tuzu karıştırıp havanda parçaladığınız kişniş tohumlarını bu karışıma ekleyin.
- Zeytinyağlı sos karışımını hazırladığınız kinoalı karışıma katıp iyice karıştırın.
- Peyniri salataya ilave edin.
- Zarları çıkartılmış greyfurt dilimleri ve nar tanelerini katıp karıştırdıktan sonra bekletmeden servis edin.
Yorum bırak