Kinoa Salatası Tarifi

Yazar ilmare 30/05/2019 0 Yorum(lar) iL MaRe,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • 130 gramkinoa
  • 70 gramkırmızı lahana
  • 1 demetmaydanoz
  • 30 gramkurutulmuş domates
  • 1/2 adetorta boy greyfurt
  • 1/2 adetorta boy nar

Sosu için:

  • 1 çay kaşığıkişniş tohumu
  • 3 yemek kaşığızeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığıekşi üzüm pekmezi
  • 1 tatlı kaşığınar ekşisi
  • 1/2 çay kaşığıhardal
  • 1 çay kaşığıbal
  • 1/2 çay kaşığıtuz
  • 50 grampeynir
Kinoa Salatası  Nasıl Yapılır?
  • Kinoayı bol suda yıkayın, fazla suyunu süzdürün.
  • Ölçülü su ve tuzu orta boy bir tencereye alın. Tencereye aldığınız kinoayı, bir taşım kaynattıktan sonra altını kısıp tencerenin kapağını kapatın ve suyunu çekene kadar pişmeye bırakın. 5-10 dakika kadar demlendirin.
  • Meyve ve sebzeleri yıkayıp hazırlayın. Greyfurt dilimlerini zarlarından ayırmaya özen gösterin.
  • Doğranmış maydanoz, kırmızı lahana ve domates kurusunu bir kasede karıştırın. Demleyip dinlendirdiğiniz kinoayı bu karışıma ekleyin.
  • Zeytinyağı, nar ekşisi, hardal, bal, ekşi üzüm pekmezi ve tuzu karıştırıp havanda parçaladığınız kişniş tohumlarını bu karışıma ekleyin.
  • Zeytinyağlı sos karışımını hazırladığınız kinoalı karışıma katıp iyice karıştırın.
  • Peyniri salataya ilave edin.
  • Zarları çıkartılmış greyfurt dilimleri ve nar tanelerini katıp karıştırdıktan sonra bekletmeden servis edin.

 

 

Yorum bırak